Dzień dobry! Wróciłam właśnie z ulubionego bazarku, gdzie zakupiłam już większość produktów na jutrzejszy kurs. Wszystko wygląda apetycznie, a co najważniejsze to warzywa z własnych upraw od rolników.
Postanowiłam, że od tej pory warsztaty gotowania będą tematyczne. I nie chodzi o teorię, lecz o menu. Za każdym razem będzie jakiś temat przwodni, a najczęściej wybiorę jeden lub dwa produkty, z udziałem których zrobimy wszystkie lub większość posiłków.
Tym razem jako gwiazda programu wystąpi DYNIA. Największym blaskiem zaświeci nam w zupie dyniowej, ale przemycimy ją także do świeżo wyciśniętego soku, do sałatki i deseru. Śniadanie będzie odrębne tematycznie.
Brzmi pysznie i tak też będzie!
Wspaniałego dnia Wam życzę, dopadam wyciskarkę i robię sok ;))
Temat następnych warsztatów w październiku: detoks jesienny wg Pięciu Przemian.