Opublikowano 8 komentarzy

Kanapka z kiełkami i twarogiem w pięciu smakach

Dziś przepis śniadaniowy – prosty i pożywny. Zamiast kiełków rzodkiewki, które widać na zdjęciu, można śmiało użyć surowej cebuli, rzodkiewki, szczypioru, a nawet czosnku – dla odważnych oraz co tam ostrego zechcecie!

D/O/Z – Bułkę grahamkę posmaruj masłem i twarogiem (kozim lub zwykłym), posyp lekko kurkumą,
Z – posyp kminkiem mielonym,
M – posyp kiełkami rzodkiewki,
W – posól solą morską lub himalajską różową.

Kiełki rzodkiewki kupiłam w pobliskiej Biedronce, więc nie trzeba szukać w specjalnych sklepach ze zdrową żywnością.

Smacznego!

8 komentarzy do “Kanapka z kiełkami i twarogiem w pięciu smakach

  1. Chińczycy potęga i mądrość, kiedyś u nich lekarz dostawał wtedy wynagrodzenie kiedy jego pacjent nie chorował. Gdy natomiast zachorował zabierano mu uposażenie, bo jest złym lekarzem…jego podopieczni chorują. Dziś pacjenci też idą do lekarza jak są zdrowi, ten ich bada i mówi na co mają uważać. A więc reasumując…drowie jest w naszych rękach i garach. 😀

    1. Otóż to właśnie, Pani Elu, otóż to! 🙂

  2. Dzien dobry.Mam problemy z refluksem i zoladkiem i nadzerki nanim.Slyszalam ze kuzu w forie proszku jest bardzo polecane oraz olej kokosowy.Co Pani o tym sadzi

    1. Nie wiem co to kuzu, ale olej kokosowy jest OK, działa balsamicznie.

  3. pisalam komentarz jakis czas temu z zapytaniem i jeszcze sie nie pojawil na blogu…

    1. proszę napisać jeszcze raz, nie widzę tego

  4. Witam chciałbym sie zapytać jak to jest w pięciu przemianach ze np posoliłem potrawe ale jakos mało słona jak wtedy zrobic zeby dosolic i nie zepsuć harmoni pozdrawiam

    1. Soli Pan tyle, ile czuje, że trzeba. Powoli i intuicyjnie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *