Opublikowano 2 komentarze

“Wielkanoc…” już w druku :)

Witam 🙂
Jest już “WIELKANOC WEDŁUG PIĘCIU PRZEMIAN” w wersji papierowej. Jeśli kto ciekaw, do sprzedaży link podaję… i na prawdziwą wiosnę czekam, ach czekam.
Serdeczności, Monika.

“WIELKANOC WEDŁUG PIĘCIU PRZEMIAN”

(druk)


Zapisz się na listę osób zainteresowanych kursem ŁATWE PLANOWANIE JADŁOSPISU

<!– MailerLite Universal –>
<script>
(function(m,a,i,l,e,r){ m[‘MailerLiteObject’]=e;function f(){
var c={ a:arguments,q:[]};var r=this.push(c);return “number”!=typeof r?r:f.bind(c.q);}
f.q=f.q||[];m[e]=m[e]||f.bind(f.q);m[e].q=m[e].q||f.q;r=a.createElement(i);
var _=a.getElementsByTagName(i)[0];r.async=1;r.src=l+’?v’+(~~(new Date().getTime()/1000000));
_.parentNode.insertBefore(r,_);})(window, document, ‘script’, ‘https://static.mailerlite.com/js/universal.js’, ‘ml’);

var ml_account = ml(‘accounts’, ‘2716228’, ‘s3n6e4i8s1’, ‘load’);
</script>
<!– End MailerLite Universal –>

2 komentarze do: ““Wielkanoc…” już w druku :)

  1. Witam,
    Jestem po lekturze kolejnej Pani książki 🙂 Kilka przepisów wypróbowałam, m.in ma szynkę miodową oraz babkę wielkanocną i wyszły super smaczne. Mam pytanie odnośnie produktów pszenicznych. Jestem po lekturze “Diety bez pszenicy” i staram się zastąpić mąkę pszenną innymi mąkami. Ale w wielu przepisach pojawia się mąka pszenna – a to jest smak kwaśny. Natomiast pozostałe mąki: gryczana, kukurydziana czy ryżowa to zupełnie inne smaki. Czy ograniczenie mąki pszennej nie zaburzy “równowagi w żywieniu”? A może po prostu zastosować w pieczniu chlebka mąkę z płaskurki bądź pszenszy? Co Pani o tym sądzi? Pozdrawiam serdecznie

    1. Dzień dobry 🙂
      Użycie mąki pszennej nie jest koniecznością, ale czystym wyborem, jak w przypadku innych produktów. Jesli tylko nie jest Pani nań uczulona, to nie widzę powodu, by jej nie używać. To co mogę podpowiedzieć na bazie własnych doświadczeń: dobrze jest zastąpić – całkowicie lub częściowo – mąkę białą pszenną jej razową wersją; a ponadto zauważam, że po najedzeniu się mącznymi produktami z użyciem białej mąki pszennej następuje pewien spadek energii, więc faktycznie ograniczenie jej ma sens. I ważna rzecz, o której większość z nas nie wie lub zapomina: każdy produkt zbożowy wymaga bardzo dokładnego żucia i mieszania ze śliną, zanim trafi do żołądka. Tylko tak ma szansę być dobrze strawiony i przyswojony. Płaskurki i pszenszy nie znam, więc nie mogę tu nic doradzić, ale proszę sobie śmiało eksperymentować!
      Pozdrawiam serdecznie,
      Monika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *