Kanapka z kiełkami i twarogiem w pięciu smakach

Dziś przepis śniadaniowy – prosty i pożywny. Zamiast kiełków rzodkiewki, które widać na zdjęciu, można śmiało użyć surowej cebuli, rzodkiewki, szczypioru, a nawet czosnku – dla odważnych oraz co tam ostrego zechcecie!

D/O/Z – Bułkę grahamkę posmaruj masłem i twarogiem (kozim lub zwykłym), posyp lekko kurkumą,
Z – posyp kminkiem mielonym,
M – posyp kiełkami rzodkiewki,
W – posól solą morską lub himalajską różową.

Kiełki rzodkiewki kupiłam w pobliskiej Biedronce, więc nie trzeba szukać w specjalnych sklepach ze zdrową żywnością.

Smacznego!

8 myśli nt. „Kanapka z kiełkami i twarogiem w pięciu smakach

  1. ~Ela Dz

    Chińczycy potęga i mądrość, kiedyś u nich lekarz dostawał wtedy wynagrodzenie kiedy jego pacjent nie chorował. Gdy natomiast zachorował zabierano mu uposażenie, bo jest złym lekarzem…jego podopieczni chorują. Dziś pacjenci też idą do lekarza jak są zdrowi, ten ich bada i mówi na co mają uważać. A więc reasumując…drowie jest w naszych rękach i garach. 😀

    Odpowiedz
  2. ~Inka

    Dzien dobry.Mam problemy z refluksem i zoladkiem i nadzerki nanim.Slyszalam ze kuzu w forie proszku jest bardzo polecane oraz olej kokosowy.Co Pani o tym sadzi

    Odpowiedz
  3. ~Bogdan

    Witam chciałbym sie zapytać jak to jest w pięciu przemianach ze np posoliłem potrawe ale jakos mało słona jak wtedy zrobic zeby dosolic i nie zepsuć harmoni pozdrawiam

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *